Musik i Mölnbos logotyp

Om Musik i Mölnbo

I juni 2009...

...var vi några musikanter och dansare som kom att fundera över vad vi ville göra på den stundande midsommaraftonen. Vi sakande ett folkmusiksammanhang i Södertäljetrakten att fara till.
Kanske fanns det något, fast vi inte hittade dit? Vi visste inte riktigt, men vi började prata om att kanske man kunde ta initiativ till något slags folkmusikträff för alla - för framtida midsomrar, och kanske även andra helger…

Premiär Valborgsmäss 2010

Till Valborgsmässoafton 2010 ägde det första arrangemanget rum. Då vi vid den tiden mest var en samlingsplats för viljan och lusten att dansa och musicera tillsammans och inte bildat någon officiell förening var det Gåsinge Dillnäs Dansgille som stod som formell arrangör, tillsammans med fria musikanter och dansare. Lokalen var Mölnbo Folkets Park.
Det blev väldigt lyckat.
Sedan dess fortsätter vi på den inslagna vägen, sedan nyårsafton 2011 i eget regi, så länge intresset och lusten finns bland alla oss som dansar, spelar och sjunger.

Tradition

Traditionen att träffas på det här sättet har i lite olika former sedan länge funnits i de här trakterna och har kommit och gått under åren med snarlika koncept till glädje för en mängd dansare och musiker. Det här är alltså inget nytt, men ytterligare en form och kan ses som ett komplement och fortsättning i samma anda som t.ex. verksamheten som bedrevs av Varma Fötter och folkmusikträffarna i Vita Villan - liksom evenemangen som nu äger rum i Gula Villan i Järna.

Vad det skall bli...

...bestäms av dem som kommer. Som det ser ut just nu är det främst de större helgerna som Valborg, Midsommar och Nyår där det verkar saknas en öppen folkmusikscen för vem som helst som vill komma för att spela och dansa polska och annan närbesläktad folkmusik – så varmt välkomna alla ni till denna folkmusikscen!

Medlemskap

Du som vill vara med och skapa den här scenen kan bli medlem i nätverket Musik i Mölnbos Vänner. Vem som helst kan vara med och man förbinder sig inte till något annat än det man själv har lust att bidra med. Alla förmågor, egenskaper och bidrag är välkomna.
Kontakta info@musikimolnbo.se så får du veta mer.

Målningen Hemlandstoner målad av Anders Zorn

A. Zorn - "Hemlandstoner"

Läs mer om Mölnbo (pdf)